onsdag 1 november 2017

Uppföljning av Leva-så-billigt-det-bara-går

Vår leva-billigt månad gick över förväntan, den totala matkostnaden för vår familj stannade på strax under 1300 kronor för en månad. Och det gick ingen nöd på oss! Barnen fick vara med och bestämma mat (pannkakor är billigt!) och enligt dem så saknade inte heller de något i matväg. Alla var nöjda. Det var inte bara maten vi ville dra ner kostnaden på, det var egentligen allt; från resekostnader och nöjen till mat och presenter. Och vi lyckades riktigt, riktigt bra. När 24 september var här hade vi levt på en av våra månadslöner. Och då hade ändå halva lönen gått åt till material till växthusbygge. Vi fick såklart mersmak, och fortsatte en månad till. Med en bröllopsdag och en pizzakväll inkluderad fördubblade vi matkostnaden från föregående månad, men vi tycker fortfarande att det är helt ok. Vi hade lite räkningar att betala också vilket drog upp kostnaden en del, men fortfarande så klarade vi oss på en lön. Vi sparade alla kvitton för att se hur mycket och vad vi köper i matväg varje månad. Det var intressant att se att den allra största delen av vår matkostnad går till mjölkprodukter. Det betyder att vi behöver skaffa oss en ko...

I skrivande stund har grönsakerna fortfarande inte tagit slut, men variationen är betydligt mindre. Mörkret är här och orken tryter. Vi fortsätter att tänka på alla våra inköp, men får släppa lite på våra principer. Och så kör vi igång till våren ordentligt igen.

Förresten så har jag upptäckt vad lycka är. Lycka är när äldsta ungen ska på kalas och vill ge bort en hemodlad pumpa i present.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar